Hockey – en fysisk hobby

Hockey i Echo Arena.

Det främsta redskapet i hockeyn är spelarens egna kropp, därför gör det hobbyn till en väldigt fysisk sport. Hockey har samma uppställning som fotboll, med två lag och två mål. Det intressanta med hockeyn är att till skillnad från fotboll så är tacklingarna mycket hårdare och räknas som en del av sporten. I professionella matcher spelar de i 60 minuter, vilket är väldigt fysiskt krävande. Därför börjar hockeyspelare med fysisk träning redan från unga åldrar, för att förbereda sin kropp. Hockeyn är en av de största sporterna i världen och i Sverige.

Målvakt räddar ett skott.

Tre kronor är Sveriges herrlandslag, som har vunnit 11 världsmästerskap och 2 OS guld. En av anledningarna till denna internationella framgång är alla fysträning som testas på både unga och professionella spelare. Sverige har under många år testat olika typer av fysträning för att få fram den bästa möjliga träningen. Hade du tänkt börja köra ishockey är det viktigt att du är redo på att bygga upp dig själv, både mentalt och fysiskt. De fysiska träningarna som spelarna går igenom är verkligen ansträngande, detta märks på de flesta hockeyspelarna då de oftast ser extremt vältränade ut. Är du intresserad av hockey? Då ska du ta del av en nhl shop med kläder och fanprylar från alla hockeylag till de billigaste priserna.

Det grymma med att träna hockey är att som med all typ av träning, är livsviktig för hälsan. Även om du bara tränar ett par gånger i veckan, gynnar det din kropp och stimulerar din hjärna. Det fungerar dessutom bra för studerande som känner att de genomgår mycket stress, då fysisk aktivitet leder till minskad stress. I hockey tränar du uthållighet, styrka, vilja med hög intensitet. Fördelarna med detta är då att du förbättrar din kondition samtidigt som din muskelstyrka ökas. Du förbränner även det onödiga kroppsfettet som du kanske tänkt bli av med.

Hockeyspelare firar vinst.

Sverige har under de senaste åren haft minskat intresse för Tre Kronor då färre svenskar köpt biljetter för de olika matcherna. Detta tog dock en stor vändpunkt 2018, då flera tusen svenska fans vallfärdade till Köpenhamn för att titta på VM-finalen. I centrala köphamnen fanns det fan-zones för alla svenska fansen. VM-finalen mellan Vit-Ryssland och Sverige lyckades få ökat intresse och resulterade i 50 000 biljetter sålda till bara svenska fans.