Inredning – en allt populärare hobby

Kuddar, soffa och vardagsrumsbord.

Från första början handlade det vi hade i våra hem framför allt om funktion; vi har ju alltid behövt sängar att sova i, bord att äta vid och olika tyger eller pälsar för att hålla oss varma. Men idag är det nog få som bara inreder sitt hem efter funktion även om vi förstås har kvar den delen av inredning också. Det är idag snarare ett sätt att uttrycka vem man är och vad man gillar med hjälp av färg, form och stil på inredningen. Samtidigt trivs ju alla i olika typer av hem och föredrar olika inredning. Man kan lägga hur mycket eller lite tid som helst på inredningen, men många ser det idag som sin hobby att ägna tid åt att göra fint i sitt hem.

Kuddar, soffa och vardagsrumsbord.

När vi besöker varandras hem får vi ofta direkt en känsla av vem personen är redan när vi kliver över tröskeln. Är inredning en hobby för personen, vilken stil har inredningen och hur mycket anpassas stilen efter olika evenemang? Till en födelsedagsfest tillkommer kanske inredningsdetaljer i glitter eller ballonger och fina lampor och detsamma om man vill ha en personlig baby shower. Genom att byta ut dukar, bordstabletter och bestick mot en viss färg kan man få en mycket personligare och mer matchad känsla som är anpassad efter tillfälle, så länge resten av ens inredning har en relativt neutral bas. Här passar enkla färger som svart, vitt, grått och beige bra eftersom de fungerar med praktiskt taget alla andra färger. Hur många färger man vill ha är förstås helt baserat på smak, men många väljer tre-fyra färger eller nyanser och låter mindre detaljer i inredningen följa dem. Om man sedan tröttnar är det enkelt att byta ut sådana detaljer, som kuddar, filtar och mattor. Många vill exempelvis ha röda eller gröna färger kring jul, men inte under resten av året.

Ta hjälp av proffs med inredningen

Kuddar och en spegel

Oavsett om man tycker att det är väldigt roligt med inredning och gärna ägnar sin fritid åt det, eller om man tycker att det är svårt, så kan det vara bra att ta hjälp på olika sätt för att få det bra. Ett alternativ är att gå en inredningskurs och lära sig mer om att inreda med växter, tyg och rätt möbler och på så sätt utveckla sin inredningshobby. Men det går också att ta hjälp av någon som arbetar med inredning. Då får man dels någon som vet vad som fungerar i olika hem, dels någon som har koll på de senaste trenderna. Ett bra tips för att hitta inredare som man gillar är att följa olika inredningsbloggar för att få till exempel Brolins inredningstips. Om man tycker att inredning är kul kan det dessutom vara ett riktigt nöje att surfa runt på olika bloggar och sajter och fundera över vilka saker man själv vill ha och vad som absolut inte kommer in genom dörren hemma. Trender kommer och går precis som i andra branscher men för många består inredningsintresset hela livet.

restimpo