Hunden – en heltidshobby

Den som funderar på att skaffa hund, men redan har en hobby som tar upp mycket av ens fritid eller inte känner att man har så mycket tid att lägga ned på hunden, bör tänka om. Att vara hundägare är mer eller mindre en heltidssysselsättning, och det kan ibland till och med vara svårt att hinna med sitt jobb, för att inte tala om en annan hobby. Något som kan underlätta är att man tidigt vänjer hunden vid att vara ensam hemma under längre stunder – det ger en lite mer frihet. Självklart blir det också lättare om man är två som delar på ansvaret, och kan turas om att ta med hunden på promenader, ge den mat och helt enkelt hålla den sällskap.

Är man själv får man dock räkna med att lägga nästan all sin lediga tid på sin hund, och om man verkligen vill ha en hund ser man sannolikt inte det som ett problem. Till att börja med behöver en hund gå ut och rastas ungefär tre eller fyra gånger om dagen. Minst en av de promenaderna bör vara av det längre slaget, ungefär 45 minuter eller en timme. Det går med andra ord åt mycket tid bara till att promenera med sin hund. Utöver det kräver många hundraser (de som har mycket energi) dessutom ytterligare motion och stimulans för att må bra. Många ägare till sådana raser ägnar sig åt någon form av hundsport för att göra av med lite av hundens energi, och kurser, träningar och tävlingar inom en hundsport är definitivt en heltidshobby. Exempel på hundsporter är agility, hundfrisbee, lydnad och freestyle.

Självklart finns det dock stunder även som hundägare då man bara slappnar av i soffan utan att göra någonting, och det är då man får utdelning för allt man gör för sin hund, när den lägger huvudet i ens knä, pustar ut och bara gosar. Om du skulle behöva köpa en större soffa för att både du och din hund ska få plats ordentligt, kan du gå in på Furniturebox.se. Där finns ett stort utbud av soffor som passar både tvåbenta och fyrfota vänner.

restimpo