Målarböcker – pyssel för vuxna

 

Målarböcker – ett avkopplande pyssel

Att färglägga bilder har tidigare framför allt riktat sig till mindre barn. Idag finns det massor av målarböcker med olika mönster, motiv och bilder som riktar sig till mognare utövare. En typ av färgläggning som inger ett meditativt lugn är att färglägga buddhistiska och indiska mandalas. Flertalet som provar att färglägga dessa cirkulära mönster upplever ett inre lugn – gör det på en egen hand eller tillsamman med någon.

Andra målarböcker kan vara inriktade på natur, djur, blommor eller byggnader, tatueringsmotiv och fordon. Det finns målarböcker för alla olika intressen och hobbys. Ett billigt pyssel i jämförelse med en del mer kostsamma hobbys. Dock är målarböckerna både kreativt och rogivande på en och samma gång. Man blir aldrig för ung eller gammal för att färglägga vackra motiv och bilder.

En del upptäcker att det här med att färglägga bilder kan vara avkopplande på nytt i samband med när barnen vill färglägga bilder under uppväxtåren. Trenden med målarböcker för vuxna beskrivs som ett enkelt och billigt pyssel för att stärka den mentala hälsan. Prova att finna lugn och avslappning av en sådan enkel uppgift som att färglägga bilder – ja, varför inte?

restimpo