Sytt, stickat eller virkat – kan bli din verksamhet

 

Sy, sticka och virka var inga hobbys från början. Detta var hushållssysslor som alla mödrar uträttade om någon av hushållets textiler var trasiga, slitna eller behövdes nya. Nål och tråd med lappning och stoppning av strumpor, byxor och skjortor var en vanlig aktivitet, speciellt under de mörka vinterkvällarna satt man inomhus och såg till att det fanns dockar och vantar till hela familjen.

Virkning av borddukar, underlägg och överkast var också vanligt förekommande förr i tiden. Idag har att sy, stickning och sömnad övergått från ett vardagligt hushålls göromål till att bli ett fritidsintresse och en hobby för både män och kvinnor. Det är Inte endast kläder som sys. En hel del heminredningstextilier omkring oss; kuddar, lampskärmar, överkast, dukar och gardiner kan sys och därmed designas efter din egna prägel.

Hobbyn blir en verksamhet

Sy, sticka och virka kan uppskattas av din omgivning och leda till att efterfrågan på dina handarbeten leder till en verksamhet, vilket blev resultatet av Sabina Sjölunds hobby; att virka gosedjur och matprodukter blev ett företag. Det kan vara viktiga att veta om man säljer regelbundet sin produkter att hobbyn kan bli en näringsverksamhet med skatteplikt på inkomst.

restimpo